INSPIRATIEDAG MEERWERF BASISSCHOLEN
Centraal thema: Talentontwikkeling
‘Laat je inspireren en wees de inspirator voor anderen’.
‘Laat je inspireren en wees de inspirator voor anderen’. Dat was de belangrijkste boodschap die de toehoorders en deelnemers aan de inspiratiedag van Meerwerf Basisscholen op het hart gedrukt kregen. De inspirerende dag in theater De Kampanje, speciaal bedoeld voor alle leerkrachten van de Meerwerf-basisscholen, stond volledig in het teken van talentontwikkeling. Eén van de kernwaarden binnen het onderwijs van de Helderse openbare basisscholen.
In het innovatieve onderwijs gaat Meerwerf uit van het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Want elk kind heeft talent en elk kind kan ergens goed in zijn. De lat om die talenten te kunnen ontwikkelen ligt hoog. Voor kinderen én de leerkrachten die hen begeleiden. “Talentontwikkeling kan niet zonder inspiratie. Niet alleen inspiratie voor de kinderen, maar óók voor de leraren. Daarom hebben we deze inspiratiedag georganiseerd”, aldus Henk Uri, vetrekkend bestuurder van Meerwerf Basisscholen.
En geïnspireerd, dat werden de onderwijzers in theater De Kampanje. Drie van oorsprong Helderse sprekers – Jeroen Gmelich, Edith Bosch en Alex Wegman – vertelden aanwezigen op bevlogen wijze over het waarmaken van dromen, jezelf en anderen coachen en het overbrengen van passie. Deze inspiratie konden de leraressen en leraren direct kwijt tijdens de diverse workshops, waarin het ontwikkelen van talent in kunst, sport, woord, beeld en 21st century skills in praktijk werd gebracht.
Jeroen Gmelich
Edith Bosch
Alex Wegman
“Plezier hebben in wat je doet en dat plezier ook overbrengen”, was de boodschap die voormalig topjudoka Bosch de leerkrachten tijdens haar inspirerende ‘spreekbeurt’ vertelde. ‘De nieuwe energie om samen met kinderen aan de slag te gaan, waarbij we ons laten leiden door de kinderen is zeker iets wat we meenemen’, klonk het na afloop van de geslaagde samenkomst. De inspiratiedag werd afgesloten met een hapje, drankje en een lach - niet in de laatste plaats door toedoen van cabaretier Bert Schuiling.